• Dymista-nenäsuihke sisältää sekä antihistamiinia että kortisonia. Miksi valitsisin Dymistan sen sijaan, että käyttäisin antihistamiinia ja kortisonia erillisinä nenäsuihkeina?

  Hyvä kysymys! Dymistan kliinisissä tutkimuksissa on osoitettu, että sen kahdella lääkeaineella on yhdessä käytettynä synergistinen vaikutus. Synergistinen vaikutus tarkoittaa sitä, että lääkeaineet lisäävät toistensa samansuuntaisia vaikutuksia. Lääkeaineiden kokonaisvaikutus nenässä on siis enemmän kuin osiensa summa.

  Dymistaa kehitettäessä kaksi vaikuttavaa ainetta yhdistettiin yhteen valmisteeseen, mutta samalla kehitettiin suspensioliuos, jonka mukana vaikuttavat aineet annostellaan nenään. Suspensioliuoksen tehtävä on varmistaa lääkeaineiden säilyvyys ja myös mahdollistaa niiden ihanteellinen annostelu nenän limakalvoille. Dymista-suspensioliuos levittyy suihkutettaessa nenässä laajalle pinta-alalle ja imeytyy nenän limakalvolle parhaalla mahdollisella tavalla, mikä edistää Dymistan hyvää tehoa.

  Jos kortisoni ja antihistamiini suihkutettaisiin nenään kahta eri nenäsumutevalmistetta käyttämällä, vaikuttavien aineiden mukana suihkutettava liuosmäärä olisi suurempi, jolloin se voi valua ulos nenästä. Suurempi liuosmäärä nenässä heikentää myös nenän limakalvon sekä vaikuttavien aineiden kontaktipintaa, mikä saattaa osaltaan heikentää lääkeaineiden tehoa. Dymistan käyttäminen on siis paitsi käytännöllisempää myös todennäköisesti tehokkaampaa kuin kahden eri suihkeen käyttäminen erikseen.

 • Minkälainen vaikutus Dymistalla on verrattuna allergianenäsumutteeseen, joka sisältää pelkkää kortisonia?

  Dymista on 2 in 1 -tuote, jossa on kaksi eri lääkeainetta, antihistamiini ja kortisoni, yhdessä valmisteessa. Dymistan vaikuttavien aineiden yhdistelmä on tutkitusti tehokkaampi apu allergiseen nuhaan kuin pelkkää kortisonia sisältävä nenäsumute. Dymista lievittää allergisia nenäoireita vain 5 minuutin kuluessa lääkkeen otosta. Dymistan on todettu olevan avuksi myös allergisiin silmäoireisiin*.

 • Tuleeko minun aloittaa Dymistan käyttö jo ennen allergia-altistusta parhaan vaikutuksen saavuttamiseksi?

  Voit aloittaa Dymista-hoidon allergiaoireiden ilmaantuessa. Dymista lievittää allergisen nuhan nenäoireita jo 5 minuutin kuluessa*.

 • Kuinka kauan voin käyttää Dymistaa?

  Hoidon tulisi jatkua niin kauan kuin altistut allergisen nuhan aiheuttajalle, esimerkiksi siitepölylle. Käänny lääkärin puoleen, ellei olosi parane 14 päivän säännöllisen käytön jälkeen. Käänny lääkärin puoleen myös, jos sinun tarvitsee käyttää Dymista-valmistetta yli 3 kuukauden ajan.

 • Voiko annostusta lisätä paremman vaikutuksen saavuttamiseksi?

  On tärkeää noudattaa pakkauksen ohjeen mukaista suositeltua päivittäistä annosta, ellei lääkäri ole ohjeistanut toisin. Dymistaa annostellaan yksi suihke kumpaankin sieraimeen aamuin illoin.

 • Voivatko lapset käyttää Dymistaa?

  Dymista on tarkoitettu itsehoidossa yli 18-vuotiaiden käyttöön. Alle 18-vuotiaiden lasten hoidosta on neuvoteltava lääkärin kanssa.

 • Voinko käyttää Dymistaa, jos minulla on samanaikaisesti flunssasta johtuva nuha?

  Dymistaa voi käyttää allergian hoitoon flunssan aikana, mutta Dymista ei helpota flunssasta johtuvaa nuhaa.

 • Mikä on Dymistan säilyvyysaika?

  Avaamattomana Dymista säilyy pullon etiketissä tai ulkopakkauksessa ilmoitettuun viimeiseen käyttöpäivämäärään (EXP) saakka. Avattu Dymista-pakkaus säilyy käyttökelpoisena ensimmäisestä käyttökerrasta lukien 6 kuukautta.

Testaa onko nuhasi allergista

Onko nuhasi allergista vai ei-allergista? Jatkuvaa vai kausiluonteista?

*Dymista valmisteyhteenveto, 22.6.2022